Top 10 carti scrise de femei

Atunci când vine vorba de cărți bune, nu prea contează dacă sunt scrie de autori bărbați sau de către femei. De fapt, într-o bibliotecă vom găsi cărți bune scrise de femei dar și cărți bune scrise de bărbați, însă pentru cititorii care doresc să facă o comparație între o cărțile scrise de către cele două sexe, am cules de pe internet 10 titluri de cărți scrise de femei pe care oricine ar trebui să le citească.

De asemenea, dacă voi știți și alte cărți care v-au plăcut și care au fost scrise de către o femeie, m-aș bucura dacă le-ați menționa în secțiunea de comentarii.

1. Mândrie și prejudecată - Jane Austen

Mândrie și prejudecată de Jane Austen este una dintre cele mai cunoscute cărți, precum și o carte pe care o recomandam adolescenților. De asemenea, după cum foarte bine v-ați dat seama deja, aceasta este scrisă de către o femeie, deci un motiv în plus pentru a o citi și voi.

Jane Austen este și una dintre cele mai cunoscute scriitoare, motiv pentru care ar trebui să încercați și alte cărți scrise de ea.

2. Frankenstein - Mary Shelley

Cu toții am auzit de Frankenstein, însă nu am văzut să se vorbească prea mult pe blogurile de la noi despre Mary Shelley. Totuși, pe blogurile de afară am văzut că este considerată una dintre cele mai bune cărți scrise de către o femeie, motiv pentru care am ținut și eu numaidecât să o recomand. De asemenea, văd că este o carte considerată obligatorie în liceu, deci ar trebui să o încercați.

3. Jane Eyre - Charlotte Bronte

O carte la fel de populară precum Mândrie și prejudecată este cea scrisă de Charlotte Bronte, și anume Jane Eyre. Despre Jane Eyre nu mai pot să zic nimic, deoarece au vorbit folosind cuvinte frumoase atât de mulți critici și personaje mari din lumea cărților, încât chiar nu mai e nevoie de alte cuvinte.

4. La Răscruce De Vânturi - Emily Bronte

Un alt titlu răsunător în lumea cărților este La Răscruce de Vânturi, scrisă de Emily Bronte. La răscruce de vânturi este singurul ei roman, iar alături de surorile ei Anne și Charlotte a publicat și o carte cu versuri cu simplul titlu de Poems.

5. Vârsta inocenței - Edith Wharton

Fiind pus pe marile ecrane încă din anul 1993, Vârsta inocenței este unul dintre cele mai bune romane scrise de către o femeie, iar meritul i se acordă desigur scriitoarei Edith Wharton. Romanul ni-l prezintă pe Newland care urmează să se însoare cu May Welland, însă planurile de nuntă îi sunt date peste cap de întoarcerea lui Ellen Olenska.

6. Clopotul de sticla - Sylvia Plath

Chiar dacă este singurul roman scris de către Sylvia Plath, se pare că autoarea a preferat să publice un singur roman, dar bun, și anume: Clopotul de sticlă. Acesta a fost comparat uneori chiar cu „De veghe în lanul de secară”, și ne prezintă o poveste destul de tristă.

7. Antonia mea - Willa Cather

O altă carte mai puțin cunoscută decât cele de mai sus este Antonia mea, scrisă de Willa Cather, o autoare tradusă și publicată la noi de către cei de la Polirom, care au ales să o selecteze pentru colecția TOP 10+ care cuprinde o mulțime de cărți foarte cunoscute.

Eroina romanului este domnișoara Shimerda, care muncește cot la cot cu părinții săi pentru a-și putea duce traiul. Cel care povestește istoria eroinei este Jim, un prieten cu care se întâlnește iar după mulți ani.

8.Spre far - Virginia Woolf

Virginia Woolf are mai multe titluri traduse în limba română, însă spre rușinea mea, nu o remarcasem până acum. Totuși, observ că mulți bloggeri și cititori recomandă cartea ei Spre far, motiv pentru care am ales să o promovez și eu puțin aici pe blog.

Spre far a fost publicată la editura RAO și are numai 250 de pagini, deci merită o șansă.

9. Rebecca - Daphne Du Maurier

O carte pe care am văzut-o mai mereu la reduceri și cu un preț foarte accesibil. Daphne Du Maurier ne prezintă o poveste (după cum spune descrierea cărții de pe Libris) despre două femei, un bărbat și o casă. Rebecca este prima soție care a dispărut pe mare, iar doamna de Winter este actuala soție. Bărbatul se numește Maxim de Winter și este „bântuit” deseori de trecut.

10. Să ucizi o pasăre cântătoare - Harper Lee

Termin acest top de 10 cărți bune scrise de femei cu o carte foarte cunoscută: Să ucizi o pasăre cântătoare, de Harper Lee. Romanul a fost ecranizat în anul 1962, regizat fiind de Robert Mulligan și avându-i ca actori pe Gregory Peck, John Megna și pe Frank Overton.

Așadar, acestea sunt recomandările mele de cărți bune scrise de femei, însă (după cum bine spuneam și în introducere) nu m-aș supăra să recomandați și voi câteva titluri.Acest articol a fost vizualizat de 5025 persoane.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.