Nucile si alunele- un concentrat de sanatate

E post si nu stiti ce sa mai rontaiti la o gustare? Uitati de chipsuri si sticksuri si umpleti-va buzunarele cu nuci sau alune.

Fructele oleaginoase (nuci, alune, migdale, fistic, caju) sunt un concentrat de calorii dar si de sanatate. Un pumn dintr-o astfel de gustare sanatoasa are in jur de 200cal, dar si multe proteine, minerale si acizi grasi esentiali benefici pentru organism.

Vegis

vitamix.ro

Continutul lor mare de grasimi nu trebuie sa va sperie, 85% din ele sunt grasimi mono si poli-nesaturate de care este nevoie pentru buna functionare a corpului; productie de hormoni, metabolism, regenerare si functionare celulara, activitate cerebrala, imunitate, vedere, coagularea sangelui, contractia muschilor, frumusetea pielii, totul depinde de aceste lipide.
Pe scurt fructele oleaginoase
– contin multe fibre si minerale (magneziu, fier)
– au vit E si fitonutrienti cu efect antioxidant
– sunt sursa de Omega 3 cu efect anti-inflamator
– contin grasimi mono-nesaturate care cresc colesterolul bun (HDL)
– contin grasimi poli-nesaturate care scad colesterolul rau (LDL)
In plus ajuta digestia, stimuleaza activitatea vezicii biliare si previne formarea calculilor. Vitamina E ajuta memoria si puterea de concentrare si chiar previne imbatranirea cerebrala.
Simplu de avut in poseta, ghiozdan sau in sertarul de la birou, un pumn de nuci sau alune este gustarea perfecta…pentru orice varsta:))Acest articol a fost vizualizat de 549 persoane.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.