Efecte benefice ale colagenului asupra sanatatii pielii

Colagenul, aceasta proteina a tesutului conjunctiv din organism, reprezenta in jur de 30% din continutul total de proteina din corpul uman. 

Colagenul ofera o varietate de beneficii pentru piele, acestea insa variaza in functie de factorii de mediu si de capacitatea organismului de a-l asimila. Multe produse de infrumusetare si ingrijire contincolagen, insa nu toate garanteaza beneficii.
Colagenul injectabil contribuie intr-adevar la cresterea elasticitatii pielii, insa efectele pe termen lung variaza in functie de tipul de produs utilizat. Cremele pe baza de colagen nu patrund pana in straturile profunde ale pielii, motiv pentru care efectele lor sunt minime. In schimb, studiile atesta faptul ca suplimentele de colagen ingerate oral pot ajuta la cresterea elasticitatii pielii.

Colagenul mentine elasticitatea pielii

Colagenul are calitatea de a mentine elasticitatea si fermitatea pielii, prevenind astfel atat aparitia ridurilor de expresie, cat si a celor cauzate de inaintarea in varsta. Odata cu trecerea anilor, colagenul din organism tinde sa se descompuna, iar consecintele nu sunt dintre cele mai placute: riduri, piele lasata, pete si alte efecte similare imbatranirii. Drept urmare, stimularea colagenului poate fi solutia optima pentru o piele mai ferma si mai tanara.

Colagenul umple ridurile

Cand colagenul se descompune, toate expresiile si emotiile traite de-a lungul vietii devin vizibile pe fata. Expunerea la soare nu poate decat sa agraveze situatia, cauzand aparitia de linii fine, riduri si piele lasata. Colagenul este una dintre cele mai faimoase substante de umplere a ridurilor, insa efectul nu este permanent! Injectiile cu colagen nu previn ridurile viitoare, efectul lor durand doar cateva luni de zile. Pentru mentinerea rezultatelor dorite, se recomanda repetarea constanta a tratamentului.

Colagenul trateaza cicatricele

Colagenul poate fi folosit si pentru tratarea cicatricelor, in special pentru cele cauzate de acnee. Deoarece nivelul de colagen scade odata cu varsta, pielea devine vulnerabila si este predispusa cicatricelor, care pot deveni adanci si extrem de pronuntate. Injectarea cicatricelor cu colagen poate ajuta la minimalizarea sau chiar la eliminarea acestora, insa la fel ca si in cazul injectiilor anti-aging, efectele sunt valabile doar cateva luni.Acest articol a fost vizualizat de 566 persoane.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.