Cadouri de Sf. Ion pentru EA si pentru EL

Pe 7 ianuarie, de Sfantul Ion, sarbatoritii si sarbatoritele cu nume sfant vor fi incantati sa fie felicitati si sa primeasca daruri. Fiecare roman cunoaste unul sau mai multi Ioni, Ioane sau Ionele, de aceea, suntem siguri ca vor avea loc multe petreceri.

In tara noastra numele de Ion este foarte raspandit, la fel ca si legendele despre acest sfant. Una dintre ele, provenind din Muntenia, spune ca Ion si-a trait copilaria ascuns intr-o pestera, de frica ca imparatul Irod sa nu-l omoare. A crescut mancand ierburi si miere si a adus botezul in lume, botezandu-l prima data pe Iisus Hristos.

GiftMarket.ro

In zona Bucovinei se crede ca Ioan Botezatorul este patronul copiilor, el aparandu-i de toate relele si ferindu-i de nenorociri. Bucovinenii considera si ca in aceasta zi se « boteaza gerul » iar apoi vremea se incalzeste.

Exista numeroase obiceiuri ce inca se respecta in satele din Romania. Un astfel de obicei este udatul animalelor in ziua de Sfantul Ioan. In Muntenia, fiecare om isi uda cu aghiasma de la Boboteaza incaperile din casa, dar si animalele. Aghiasma ramasa o pastreaza si o folosesc in timpul anului, ca leac pentru tot felul de boli.

In alte zone ale tarii, exista obiceiul ca aceasta sarbatoare sa fie sarbatorita doar de femei. Ele considera ca este singura zi din an cand sunt egale cu barbatii lor si se aduna la petreceri fara ei.

In satele din Bucovina toti cei care poarta numele Ion isi pun la poarta un brad impodobit si organizeaza petreceri. In Transilvania, toti sarbatoritii sunt purtati de consateni spre un rau unde sunt botezati, botez care semnifica purificarea sufletelor si apropierea Dumnezeu.

In orice zona te-ai afla, oriunde ar fi sarbatoritul din familia ori din gasca ta, nu trebuie sa uiti un lucru: cadoul potrivit. Alege sa oferi un cadou potrivi si bucuria sarbatoritilor de Sfantul Ion va fi pe masura.Acest articol a fost vizualizat de 1326 persoane.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.